بیانیه‌ی جمعی در دفاع از عدالت‌خواهی ستمدیدگان در خیابان‌های ایران، و علیه سرکوب معترضان و ربودن دانشجویان و فعالین عدالت‌خواه

بیانیه‌ی جمعی در دفاع از عدالت‌خواهی ستمدیدگان در خیابان‌های ایران، و علیه سرکوب معترضان و ربودن دانشجویان و فعالین عدالت‌خواه یک هفته است که مردم معترض خیابان‌های شهرها و سپهر سیاسی کشور را با فریادهای خشمگین‌شان علیه ستم و بی‌عدالتی تسخیر کرده‌اند. آن‌ها از فقر، گرانی، بی‌کاری، حقوق‌های معوقه، تبعیض، محرومیت و خفقان جان‌به‌لب شده‌اند، و اینک در صفوفی به‌هم‌پیوسته با سردادن شعارهایی نظیر «نان، کار، آزادی» به روشن‌ترین شکلِ ممکن عدالت و آزادی را مطالبه می‌کنند. این روزها شاهد آن هستیم که عمق و گستره‌ی درد و رنج مردم به حدی رسیده است که ترس مانع بروز خشم و نارضایتی‌ شان نمی‌شود، به طوری که با وجود برقراریِ فضای امنیتی از فریاد اعتراض‌شان به عیان‌ترین و رادیکال‌ترین اشکال ممکن ابایی ندارند. آن‌ها از زندانی‌شدن تعداد پرشمار فعالین سیاسی، کارگری، ادامه‌ مطلب …

در هم‌صدایی با «بیانیه‌ی ۳۲ شورای صنفی دانشگاه‌های کشور به مناسبت روز دانشجو» | ۱۶ آذر ۱۳۹۶

دریافت نسخه‌ی PDF در هم‌صدایی با «بیانیه‌ی ۳۲ شورای صنفی دانشگاه‌های کشور به مناسبت روز دانشجو»   توضیح پراکسیس: متن زیر بیانیه‌ای‌ست که به‌‌مناسبت «روز دانشجو» منتشر شده و ۳۲ تشکل صنفی دانشجویی از شهرهای مختلف کشور آن را امضاء کرده‌اند. در دوره‌ای که دولت تمهیدات مختلفی را جهت سیاست‌زدایی از عرصه‌های عمومی همچون دانشگاه طراحی و اجرا می‌کند، این متن و امضاهای همراهِ آن گویای آن هستند که درست در همین دوره مطالبات صنفیِ دانشجویان ماهیتی سیاسی به خود گرفته و به این اعتبار مرزگذاری بین فعالیت صنفی و فعالیت سیاسی در دانشگاه بیش از هر زمانی بی‌معنا گشته است. زیرا بیان و تحصیل مطالبات‌ تشکل‌های صنفی دانشجویی، حتی مطالباتی در ارتباط با غذا و خوابگاه، به‌طور اجتناب‌ناپذیری باید از مسیر سازمان‌دهی مقاومت علیه هجمه‌ی خصوصی‌سازی و سازوکارهای کالایی‌سازی ادامه‌ مطلب …

در هم‌صدایی با بیانیه‌های اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران

دریافت نسخه‌ی PDF توضیح: در زمانه‌ای که شاهد پیش‌روی لجام‌گسیخته‌ی سرمایه برای تحت سلطه‌ درآوردن همه‌ی حوزه‌های حیات بشر هستیم، عجیب نیست که هجمه به محیط آموزش، دانش و علم شکل دهشتناکی به خود می‌گیرد و کالایی‌سازی همه‌ی عناصر حوزه‌های علمی در صدر سیاست‌ها و مقاصد صاحبان قدرت و سرمایه قرار می‌گیرد؛ و درست به همین دلیل در چنین زمانه‌ای فعالیت صنفی دانشجویان و مطالبات‌شان در مورد نیازهای روزمره‌، که حتی شامل خدمات غذا و رفت‌وآمد می‌‌شود، در شکل مقاومت علیه سیاست‌های کلان درآمده و به امری مطلقاً سیاسی بدل می‌گردد؛ همچنان‌که ایستادگی آنها در برابر سرکوب رویکردهای انتقادی در علوم اجتماعی و خنثی‌ و مطیع‌سازی پژوهش‌گران این حوزه. بر مبنای چنین درکی، به تداوم و رشد اعتراضات روحیه‌بخش دانشجویان امید می‌بندیم و با اعلام همبستگی با آنها، دو بیانیه‌ی ادامه‌ مطلب …

از فرگوسن تا تولوز: این تازه آغاز مبارزه است! | ترجمه و اقتباس: مصی ش.

دریافت نسخه‌ی PDF کشته‌شدن رِمی فرس1، ناپدید شدن 43 دانشجو در مکزیک، تبرئه‌ی قاتل مایکل براون [در فرگوسن، میسوری] و کشته‌شدن یک پسربچه‌ی دوازه ساله توسط پلیس آمریکا (هنگامی که او در حال بازی با یک اسلحه‌ی پرتاب تیله بوده است) ما را در مقابل سرکوبِ پلیس در کشورهایی که دم از دمکراسی می‌زنند، می‌شوراند. دنبال کردن خبرهای تظاهرات و اعتراضات در فرانسه به دنبال قتل رِمی برای انعکاس هر چه بیشتر این سرکوب دولتی و خشونت پلیس می‌باشد. رسانه‌های عمومی و رسمی خبر اعتراضات در فرانسه را یا اصلا منعکس نمی‌کنند و یا اگر منعکس کنند در چند ثانیه و گذرا در انبوهی از اخبار پخش می‌کنند. البته آنچه که پس از قتل رِمی در دانشگاه میرای2 (تولوز) در جریان است، تقریبا هیچ پوشش خبری در رسانه‌‌ها (شبکه‌های مختلف ادامه‌ مطلب …

خشم عمومی در مکزیک در پی ناپدید شدن ۴۳ دانشجو | نوشته‌ی: لردس گارسیا لارکه | ترجمه‌ی: هومن کاسبی

دریافت نسخه‌ی PDF تقریبا دو ماه از زمان «ناپدید شدن» 43 دانشجوی یک کالج تربیت معلم روستایی در آیوتسیناپا1، یکی از مناطق روستایی مکزیک گذشته است؛ اقدامی که دولت مکزیک، کارتل‌های مواد مخدر و سازمان‌های جنایتکار در آن دخیل بوده‌اند. این قضیه [بار دیگر] موضوع سطح بالای خشونت و معافیت از مجازاتِ حاکم بر این کشور را برجسته می‌سازد. در 26 سپتامبر، شش نفر، از جمله سه دانشجوی تعلیم و تربیت، در نزدیکی شهرک ایگوالا، واقع در ایالت گوئررو2 (در فاصله‌ای چند ساعته در جنوب شهر مکزیکوسیتی) کشته شدند، در حالی‌که بر اجساد یافت شده‌ی آنان آثار شکنجه پیدا بود و حتی پوست صورت یکی از آنان کنده شده بود. نگرانی شهردار محلی از قصد اعتراض احتمالی دانشجویان به یک رویداد سیاسی، موجب حمله‌­ی پلیس محلی به دانشجویان شد که ادامه‌ مطلب …

بیانیه‌ی اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه تبریز در اعتراض به جنایات وحشیانه‌ی تبهکاران داعش و سکوت جامعه‌ی جهانی در قبال محاصره و کشتار مردم کوبانی

دریافت نسخه‌ی PDF شبحی در حال تسخیر خاورمیانه است: شبح کوبانی! تمامی قدرت‌ها برای راندن این شبح در اتحادی شوم گرد هم آمده‌اند. حال کوبانی در برابر که ایستاده است؟ جز دو چشم بینا به چه چیزی نیاز است تا ببینیم شیهه‌ی وحشیانه‌ی تروریست‌های بنیادگرا رعشه بر پیکره‌ی انسانیتی افکنده است که امروز نامی ندارد مگر کوبانی؛ نامی که همه‌ی صداها برای نشنیدن آن هم‌صدا شده‌اند. این بار بنیادگرایی دینی (داعش) به میانجی امپریالیسم دلال مرگ شده است. در دو سال گذشته شوراهای مردمی در کوبانی با زیستی اشتراکی و صلح‌طلبانه به وجود آمده است. از سوی دیگر، کشورهای غربی برای تعرض به خاورمیانه و دخالت در منطقه باعث به وجود آمدن گروهک‌های تروریستی چون داعش شده‌اند. توحش داعش باعث مرگ هزاران نفر و آوارگی میلیون‌ها انسان بی‌گناه شده است. ادامه‌ مطلب …

گفتگویی با هربرت مارکوزه درباره‌ی سوسیالیسم و جنبش دانشجویی | مصاحبه‌گر: پیِر ویانسون پونته | ترجمه: احسان پورخیری

دریافت نسخه‌ی PDF مصاحبه‌گر: پیِر ویانسون پونته منبع: لوموند، ژوئن 1969 ترجمه به فارسی از متن انگلیسی: احسان پورخیری یادداشت مترجم: ترجمه‌ی گفته‌های هربرت مارکوزه، این اندیشمند انقلابی، پس از 45 سال به بهانه‌ای نیاز دارد. آنچه که در این مصاحبه‌ی کوتاه بیش از هر چیز دیگر جالب می‌نماید، لحن سخن گفتن مارکوزه است؛ ترکیبی از ناامیدی و شور، تحلیل و نفرت از وضع موجود، اندیشیدن به و آرزو کردنِ جهانی «دیگر». لحن، و سبک نوشتاری مارکوزه (همچون برخی از دیگر چهره‌های مکتب فرانکفورت) به ما می­‌آموزد که حتی شیوه­‌ی نوشتن و سخن گفتن‌مان بیرون از سلطه‌­ی نظم موجود نیست و برای بیرون ماندن از این دایره باید به «سیاست نوشتار» و «سیاست گفتار» روی آوریم. مارکوزه در این مصاحبه، که ظاهراً تنها به اندک‌­زمانی پس از «شکست» جنبش دانشجویی ادامه‌ مطلب …

جنبش دانشجویی؛ امکانی برای رادیکالیزه کردن سیاست؟ | پراکسیس

دریافت نسخه‌ی PDF اهمیت و چرایی مبارزات دانشجویی به طور کلی دانشگاه هنوز هم -به رغم رشد سیاست‌های خصوصی‌سازی آموزش- مکانی است که انبوهی از فرزندان جامعه از طبقات و لایه‌های اجتماعی مختلف را گرد هم می‌آورد. از این رو تحرکات و مبارزات دانشجویی یکی از عرصه‌‌هایی است که طبقات فرودست جامعه می‌توانند بخشی از همراهان و روشنفکران ارگانیک خود را در بستر آن پرورش دهند. به دلیل فعال بودن دانشجویان در حوزه‌های فکری و فرهنگی و شور دخالتگری آن‌ها در صورت‌بندی‌های فکری مستقر در جامعه، مبارزات دانشجویی یکی از عرصه‌‌های مشارکت در آن دسته از پیکارهای گفتمانی است که برآیند آن‌ها فضای ذهنی جامعه و باورهای کلیِ مورد پذیرش عموم را تعیین می‌کند. از این نظر، بخشی از روشنفکران ارگانیگ طبقه‌ی کارگر در متن این پیکارها درس‌آموزی می‌کنند تا ضمن کسب آمادگی برای ادامه‌ مطلب …