طاها زینالی

براندازی جمهوری بولیواری و بازگشت به ”ونزوئلای شگفت‌انگیز گذشته“

حمایت «جامعه‌ی جهانی» از گوایدو به‌عنوان رئیس جمهور موقت روز ۲۳ ژانویه، خوان گوایدو1، نماینده‌ی حزب «اراده‌ی مردمی» و رئیس مجمع ملی، در حضور ده‌ها هزار نفر از مردم مخالف مادورو، در حالی که تصویر سیمون بولیوار را در یک دست و پرچم ونزوئلا را در دست دیگرش گرفته بود، خود را رئیس جمهور موقت کشور اعلام کرد. ۲۳ ژانویه سال‌روز سرنگونی مارکوس پرز خیمنز رهبر حکومت خودکامه و بازیابی دموکراسی پارلمانی در سال ۱۹۵۸ است. گوایدو در این روز نمادین مادورو را «غاصب2» خواند و خود را نماینده‌ی مردم. ابر–رسانه‌های جهانی خبر آخرین نفس‌های «دیکتاتوریِ چاوزی مادورو» و «احیای دموکراسی» در این کشور را مخابره کردند. دولت‌های ایالات متحد و کانادا، برزیل، کلمبیا، آرژانتین، پرو و اسرائیل به سرعت رئیس جمهور خودخوانده را به رسمیت شناختند، و پس از ادامه‌ مطلب …

نلسون والدز

فجایع طبیعی و برنامه‌ریزی: دولت کوبا و مشارکت مردمی

ترجمه: لاله پاشا، طاها زینالی ”آمادگی کوبا در رویارویی با فجایای طبیعی موجب شرمساری ماست“. ریچارد ارستاد، کمیته‌ی خدمات‌رسانی به دوستان امریکا1 چند فاکت در ۱۳ سال گذشته کوبا در معرض ۱۶ طوفان‌ گرمسیری قرار گرفت. در ادامه به برخی از این فجایع نگاهی می‌اندازیم. ۴ نوامبر ۲۰۰۱: طوفان میشل مقیاس سفیر–سیمپسون2: ۴ تأثیرگذاری بر ۴۵٪ از قلمرو کشور، ۵۳٪ از جمعیت، پیامدهای اقتصادی یک میلیارد دلار. بالاترین سرعت باد: ۲۱۶ کیلومتر بر ساعت تخلیه: ۷۱۲ هزار نفر. تعداد افراد در پناهگاه‌های عمومی ۲۷۰ هزار نفر مرگ و میر: ۵ نفر ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۲: طوفان ایزودور مقیاس سفیر–سیمپسون: ۲ این طوفان ۶ ساعت در استان پینار دِل ریو، و ۱۲ ساعت در کوبا ادامه داشت. بالاترین سرعت باد: ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت بالاترین سرعت تندباد: ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت تخلیه: ادامه‌ مطلب …

دو بیانیه از ائتلاف فمینیستی آرژانتینی نی اونا منوس

خشم و سرخوشی؛ آتش از آنِ ماست

دریافت نسخه‌ی PDF ترجمه: لاله پاشا و طاها زینالی   توضیح مترجمان «نی‌ اونا مِنوس» (1Ni una menos) نام ائتلافی از کلکتیوهای فمینیستی در آرژانتین است که در سال ۲۰۱۵ پایه‌گذاری شد. در فضای خشم عمومی پس از قتل دیانا گارسیا، دختر نوجوانی که جسدش در زباله‌ها پیدا شده بود، این گروه موفق شد در اعتراض به قتل‌های جنسیتی2 راه‌پیمایی‌ اعتراضی گسترده‌ای در ماه مارس همان سال ترتیب دهد. آن‌ها به برگزاری تظاهرات علیه خشونت جنسیتی ادامه دادند و با کشته‌شدن وحشت‌آور دختر نوجوان دیگری یک سال پس از قتل دیانا گارسیا، در مارس ۲۰۱۶ اولین اعتصاب سراسری زنان در آرژانتین را به‌ راه انداختند. چنا‌نچه در وبسایت آنها نوشته شده ”نی اونا منوس فریادی کلکتیو علیه خشونت ماچوييست… چرا که در آرژانتین هر ۳۰ ساعت یک زن به قتل ادامه‌ مطلب …

گفتگوها و گزارش‌هایی از سرزمین بومیان مکزیک

صداهایی از زمین ناممکن

دریافت نسخه‌ی پی.دی.اف. کتاب صداهایی از زمین ناممکن گفتگوها و گزارش‌هایی از سرزمین بومیان مکزیک کار مشترک پریسا نصرآبادی، پردیس رحمانفرد، گلناز خواجوی، فرامرزخوشکلام، بهرام قدیمی   پیش‌گفتار پراکسیس کتابی که پیش رو دارید، مجموعه‌ای از گفتگوها و گزارشی فشرده از سرزمین بومیان مکزیک و شرحی از مبارزات جاری و مقاومتی است که از بیست و دو سال پیش تا کنون در مناطقی از مکزیک زاده شده و بالیده است. در این میان، بی‌تردید جنبش زاپاتیستی نه فقط در بطن نبرد ستمدیدگان بومی و جنبش‌های مبارزاتی فرودستان در سرتاسر مکزیک نقش محوری داشته، بلکه در سرتاسر امریکای لاتین الهام‌بخش مقاومت و اشکال مختلفی از تلاش جمعی در ایستادن مقابل استعمار و استثمار، و نیز در جهت تعیین سرنوشت و اداره‌ی زیست اجتماعی-سیاسی به دست خودِ ستمدیدگان بوده است. نام زاپاتیست‌ها ادامه‌ مطلب …

بیانیه‌ی کنگره‌ی ملی بومیان در مکزیک

و زمین لرزید! گزارشی از کانون زلزله…!

دریافت نسخه‌ی PDF و زمین لرزید! گزارشی از کانون زلزله…! {بیانیه‌ی کنگره‌ی ملی بومیان در مکزیک}   و زمین لرزید! گزارشی از کانون زلزله۱… به خلق‌های نخستین مکزیک به جامعه مدنی مکزیک و تمام جهان به همه کسانی که در سطح ملی و بین‌المللی به ششمین بیانیه [از جنگل لاکندونا] پیوسته‌اند به رسانه‌های آزاد برادران و خواهران: اکنون زمانِ خلق‌های نخستین است؛ زمانی برای افشاندن بذر ما و بازسازی خودمان. اکنون زمانی برای هجوم‌بردن است و این توافقی‌ست که ما از چشم‌انداز خودمان به‌عنوان افراد، روستاها، خلق‌های نخستین، و به‌عنوان کنگره ملّی بومیان طرح می‌کنیم؛ اکنون زمانی برای کرامت است که بر این کشور و بر این جهان حکمرانی کند و در گام‌هایش دموکراسی، آزادی و عدالت شکوفا شوند. بدین وسیله اعلام می‌داریم که در فاز دوم پنجمین کنگره ملّی ادامه‌ مطلب …

کلکتیو مالابوکا

PREGUNTANDO CAMBIAMOS | استراتژی‌های جنبش‌های اجتماعی در بارسلونا و مادرید

دریافت نسخه‌‌ی پی.دی.اف. کتابچه پیش‌گفتار پراکسیس ۱ چپ سوسیالیستی ایران در پی هزیمت و افول تاریخی خود، دوره‌ای از گذار پرمشقت را سپری می‌کند، گذاری که در صورت ثمربخش‌بودن می‌تواند به حدی از بازسازی درونی و باز-سازمان‌دهی اجتماعی و سیاسی چپ بیانجامد. این گذار به‌لحاظ مضمونی، بنا بر ضرورت‌های درونی و تاریخی آن، چندسویه است و به‌لحاظ مسیر فعلیت‌یابی‌اش در پیکره‌ی چپ، در واحدهایی مجزا از هم و در مراحلی متفاوت رخ می‌دهد. از این نظر، چنین گذاری حداقل در مقاطع اولیه‌ی خود لاجرم در شکلی از هم‌گسیخته، ناهمگن و همچون تحولی ناخودآگاه نسبت به کلیت خویش رقم می‌خورد. با این همه، این واقعیت نه نافی ضرورت خودآگاهانه‌شدن این گذار است، و نه امکان کسب چنین خودآگاهی‌ای را نفی می‌کند. به‌عکس، ثمربخش‌بودن این گذار برای تحقق ضرورت‌های وجودی‌اش نیازمند هر ادامه‌ مطلب …