مکس عجْل | ترجمه‌ی میترا یوسفی

نکاتی پیرامون لیبی

    توضیح مترجم:‌ مکس عَجْل دبیر جورنال جدلیه و ویوپوینت و عضو شبکه‌ی بین‌المللیِ ضد–صهیونیستیِ یهودیان است. او در مقاله‌ی پیش رو با نگاه به وضعیت اسفناکِ امروزینِ لیبی، تجربه‌ی این کشور را برای ایجاد حاکمیت ملی و بازتوزیع ثروت به نفع فرودستان بازخوانی می‌کند. او به مارکس ارجاع می‌دهد که در گروندریسه گفته است: ”امر انضمامی انضمامی‌ست، زیرا که محل تمرکز تعین‌های بسیار است“، در نتیجه نمی‌توان تجربه‌ی لیبی را تصویر کرد مگر آنکه ملزومات ملی، منطقه‌ای و جهانی را در تحلیل گنجاند. به همین دلیل روندهای ملی‌سازی، برچیدن پایگاه‌های نظامی ایالات متحده، حمایت از مبارزات ضد‌آپارتاید و دغدغه‌مندی نسبت به مسأله‌ی فلسطین در لیبی تحتِ حاکمیتِ قذافی را می‌بایست در نسبت با حذف حلقه‌های تجاری و تهدید اقتصادی و سیاسی منافع امپریالیسم در منطقه بازشناخت. این در‌هم‌تنیدگیِ‌ ادامه‌ مطلب …

پاتریک هیگینز | ترجمه‌ی لاله پاشا

دشمن در خانه: امپریالیسم ایالات متحد در سوریه

  توضیح پراکسیس: در مقاله‌ی حاضر، نگارنده بر مداخله‌ی امپریالیستی ایالات متحد در سوریه متمرکز می‌شود و تلاش می‌کند اهداف سیاسی و سودجویانه‌ی دولت این کشور در این جنگ را تبیین می‌کند. به بیان خود او، هدف نگارنده ارائه‌ی توضیحی برای روشن‌کردن آن است که ما ”اصلاً چرا با امپریالیسم ایالات‌ متحد مخالفیم“. او که در این مقاله عمدتاً افکار عمومی ایالات متحد شامل چپ‌گرایان، کنش‌گران اجتماعی و مدنی، فعالان ضد-جنگ و امثالهم را مخاطب خود قرار داده، هشدار تاریخی کارل لیبکنشت در آستانه‌ی جنگ جهانی در ارتباط با امپریالیسم آلمان را یادآوری می‌کند که گفته بود: ”دشمن اصلی در خانه است!“. هیگینز می‌کوشد این موضوع را برجسته کند که چرا پرداختن به موضوع سوریه بدون قراردادن آن در یک متن تاریخی معین و در نظر گرفتن آن در نسبتی ادامه‌ مطلب …

بيان المجموعة السياسية “براكسيس” في الذكرى الحادية والسبعين ليوم النكبة الفلسطينية

إحدى وسبعون سنة مرت على نكبة الشعب الفلسطيني. تلك النكبة وما تخللها من احتلال وتهجير وجرائم تطهير عرقي بحق الفلسطينيين كانت حجر الأساس لقيام الكيان الصهيوني الاستعماري واستدامته إلى يومنا هذا من خلال استمرار سياسات الاحتلال والتهجير والعنف الممنهج ضد الفلسطينيين. تلك السياسات توافق عليها إلى حد كبير الأغلبية الساحقة من الإسرائيليين كما شهدنا مؤخرا من خلال الحملات الانتخابية العنصرية وأصوات الناخبين التي منحت في انتخابات الكنيست الأخيرة داخل الكيان الصهيوني. على المستوى الدولي، أصبح تأييد الاحتلال الإسرائيلي أكثر وضوحًا وعلانية من أي وقت مضى. في انتهاك للمعاهدات الدولية السابقة وما يسمى بمفاوضات السلام، اعترفت الولايات المتحدة الأمريكية بمدينة القدس كعاصمة لدولة “إسرائيل“، تلتها عدة دول أخرى بدعم هذا الادعاء المشؤوم. إن هذا الإجراء العدواني في ضوء الاحتلال الإسرائيلي المستمر للأراضي الفلسطينية يجعل من الواضح، اليوم أكثر من أي وقت ادامه‌ مطلب …

Stellungnahme des Kollektivs Praxis am 70ten Jahrestag der palästinensischen Nakba

71 Jahre nach der Katastrophe der Gründung des Staates Israel werden die angehende Besatzungspolitik, ethnische Säuberung und systematische Gewalt gegen die Palästinenser*innen von der Mehrheit der israelischen Bevölkerung akzeptiert und gerechtfertigt, wie durch die letzten Wahlkampagnen und Wahlergebnisse klar wird. Auf der internationalen Ebene wird die Unterstützung der israelischen Besatzung offensichtlicher als je zuvor. Im Bruch der vergangenen internationalen Abkommen und so-genannten Friedensverhandlungen, erkannte die USA Jerusalem als Hauptstadt Israels an. Weitere Staaten schlossen sich an. Ein aggressives Vorgehen, wodurch selbst die Zwei-Staaten-Lösung, die Nichts als eine Fortsetzung der Besatzung ist, abgeschafft, und der Besatzungsstaat Israel offen unterstützt wird. Zurzeit besonders sorgenerregend ist die Tatsache, dass der US-Imperialismus international die Besatzungspolitik des zionistischen Staates legitimiert und neulich bekannt gegeben hat, Israels Herrschaft über die besetzten Golanhöhen anzuerkennen. Mehrere arabischen Staaten ادامه‌ مطلب …

متن سخنرانی پراکسیس در تجمعی در برلین

برای هفتاد و یکمین سالگرد روز نکبت

توضیح: این متن برای سخنرانی در تجمع یادآوری روز نکبت در برلین تهیه شده و نسخه‌های آلمانی و عربی آن در تاریخ ۴ مه ۲۰۱۹ (۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸) در تجمعی که به دست گروه‌های مختلفی از فلسطینی‌های تبعیدیِ ساکن برلین سازماندهی شده بود، خوانده شده است. * * * ۷۱ سال پس از نکبت شکل‌گیری دولت اسرائیل، چنان که از کارزارهای انتخاباتی و آرای مردم در انتخابات اخیر در اسرائیل پیداست، ادامه سیاست اشغال و پاک‌سازی قومیتی و خشونت علیه فلسطینیان از حمایتی بسیار گسترده نزد «مردم اسرائیل» برخودار است. در سطح بین‌المللی حمایت از اشغال‌گری اسرائیل عریانی کم‌نظیری به خود گرفته است. در نقض معاهدات بین‌الملی گذشته و به اصطلاح فرآیند صلح، دولت ایالات متحد اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت که با پیروی برخی دولت‌ها ادامه‌ مطلب …

طاها زینالی

براندازی جمهوری بولیواری و بازگشت به ”ونزوئلای شگفت‌انگیز گذشته“

حمایت «جامعه‌ی جهانی» از گوایدو به‌عنوان رئیس جمهور موقت روز ۲۳ ژانویه، خوان گوایدو1، نماینده‌ی حزب «اراده‌ی مردمی» و رئیس مجمع ملی، در حضور ده‌ها هزار نفر از مردم مخالف مادورو، در حالی که تصویر سیمون بولیوار را در یک دست و پرچم ونزوئلا را در دست دیگرش گرفته بود، خود را رئیس جمهور موقت کشور اعلام کرد. ۲۳ ژانویه سال‌روز سرنگونی مارکوس پرز خیمنز رهبر حکومت خودکامه و بازیابی دموکراسی پارلمانی در سال ۱۹۵۸ است. گوایدو در این روز نمادین مادورو را «غاصب2» خواند و خود را نماینده‌ی مردم. ابر–رسانه‌های جهانی خبر آخرین نفس‌های «دیکتاتوریِ چاوزی مادورو» و «احیای دموکراسی» در این کشور را مخابره کردند. دولت‌های ایالات متحد و کانادا، برزیل، کلمبیا، آرژانتین، پرو و اسرائیل به سرعت رئیس جمهور خودخوانده را به رسمیت شناختند، و پس از ادامه‌ مطلب …

نلسون والدز

فجایع طبیعی و برنامه‌ریزی: دولت کوبا و مشارکت مردمی

ترجمه: لاله پاشا، طاها زینالی ”آمادگی کوبا در رویارویی با فجایای طبیعی موجب شرمساری ماست“. ریچارد ارستاد، کمیته‌ی خدمات‌رسانی به دوستان امریکا1 چند فاکت در ۱۳ سال گذشته کوبا در معرض ۱۶ طوفان‌ گرمسیری قرار گرفت. در ادامه به برخی از این فجایع نگاهی می‌اندازیم. ۴ نوامبر ۲۰۰۱: طوفان میشل مقیاس سفیر–سیمپسون2: ۴ تأثیرگذاری بر ۴۵٪ از قلمرو کشور، ۵۳٪ از جمعیت، پیامدهای اقتصادی یک میلیارد دلار. بالاترین سرعت باد: ۲۱۶ کیلومتر بر ساعت تخلیه: ۷۱۲ هزار نفر. تعداد افراد در پناهگاه‌های عمومی ۲۷۰ هزار نفر مرگ و میر: ۵ نفر ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۲: طوفان ایزودور مقیاس سفیر–سیمپسون: ۲ این طوفان ۶ ساعت در استان پینار دِل ریو، و ۱۲ ساعت در کوبا ادامه داشت. بالاترین سرعت باد: ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت بالاترین سرعت تندباد: ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت تخلیه: ادامه‌ مطلب …

فراخوان جنبش نون اونا دی منو در ایتالیا

اعتصاب جهانی‌ ۸ مارس

ترجمه‌ی گروه «ایران پروتستس ایتالیا» توضیح پراکسیس: متن زیر ترجمه‌ایست از فراخوان جنبش فمینیستی نون اونا دی منو1 (نه یک زن کمتر) در ایتالیا که در روزهای پایانی ژانویه‌ی امسال در وبسایتی با همان نام منتشر شد. ما اینک ۸ مارس را پشت سر گذاشته‌ایم و زمان فراخوانِ متن سپری شده است؛ و شاهد بودیم که بسیاری از زنان و فمینیست‌ها در روز ۸ مارس در ایتالیا، و نیز در بسیاری از کشورهای جهان، در اعتصاب فراملی شرکت کردند و به راهپیمایی‌های اعتراضی پرداختند. با این حال، انتشار متن فارسیِ آن همچنان می‌تواند برای آشنایی با گفتمانِ این جنبش و اشاعه‌ی بینش آن‌ها و مطالبات مترقی‌شان مفید باشد. ما پیش‌تر نیز فراخوان‌ و بیانیه‌هایی از جنبش فمینیستی آرژانتین (تقریبا با همین نام) و درباره‌ی اعتصاب بین‌المللی زنان منتشر کرده‌ایم2. از ادامه‌ مطلب …

فراخوان فمینیست‌های سوسیالیست برای سازمان‌دهی گردهمایی‌های فراملی

فراسوی ۸ مارس: به سوی یک انترناسیونال فمینیستی

دریافت نسخه‌ PDF مترجم: لاله پاشا این اعتصاب انترناسیونال زنان [در روز ۸ مارس] بخشی از موج فمینیستیِ فراملی‌ست، و زنان در سرتاسر جهان در حال مبارزه علیه نیروهای ارتجاعی‌اند و در دفاع از ستمدیده‌ترین و استثمارشده‌ترین ها به پا خاسته‌اند. برای سومین سال پیاپی موج نوین فمینیستی و فراملی برای بسیج جهانی در روز 8 مارس فراخوان داده است: اعتصابات قانونی کارگران مزدی، از جمله اعتصاب پنج میلیون نفر در 8 مارس 2018 در اسپانیا و صدها هزار نفر دیگر در آرژانتین و ایتالیا؛ اعتصابات گربه‌ی وحشی[1]برای زنانی که مشمول حقوق کار و حمایت قوانین کار نیستند؛ اعتصابات آن‌هایی که کار مراقبتی و بدون مزد انجام می‌دهند؛ اعتصابات دانشجویی، و همین‌طور بایکوت، راهپیمایی و راهبندان. برای سومین سال پیاپی زنان و کوئیرهای سراسر جهان علیه زن‌کشی و تمامی اشکال ادامه‌ مطلب …

مصاحبه‌ با زنان سازمانده جنبش فمینیستی نی اونا منوس در آرژانتین

فمینیسم ضد-سرمایه‌دارانه‌ی آرژانتین

دریافت نسخه‌ی PDF لوسی کاوالرو، ورونیکا گاگو، پائولا وارلا، کامیلا بارون، گابریلا میتیدِیری مصاحبه‌کنندگان: سینزیا آروتزا، تیتی باتاچاریا برگردان انگلیسی: کارن دومینگوئز بورکه برگردان فارسی: هنا حقانی و لاله پاشا   قانونی که قرار بود سقط جنین را قانونی کند، با اختلاف کمی در مجلس سنای آرژانتین شکست خورد. اما جنبش‌های فمینیستی همین حالا هم انقلاب اجتماعی در امریکای جنوبی را تحت تأثیر قرار داده‌اند.   مقدمه مجلس سنای آرژانتین در هشت آگوست 2018 به طرح «پایان‌دادن اختیاری به حاملگی» با اختلاف کمی رأی مخالف داد؛ طرحی که می‌توانست منجر به قانونی‌کردن سقط جنین شود. کلیسای کاتولیک که کارزار کثیفی علیه سقط جنین بی‌خطر و قانونی به راه انداخته بود، مشعوف شد. بسیاری از بازوهای اجرایی سیاسی، از سیاستمداران بورژوا گرفته تا رهبران اتحادیه‌های کارگری در دام رتوریک ضد–سقط افتاده ادامه‌ مطلب …