آقای سهیمی! چه کسی سرکوب را تمام نمی‌کند؟ | هژیر پلاسچی

دریافت نسخه‌ی PDF در پی بحثی مکتوب میان محمدرضا نیکفر و اکبر گنجی، فردی به نام محمد سهیمی که خودش را «استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، سردبیر وبسایت اخبار ایران و گزارش‌های خاورمیانه و تحلیلگر مسائل ایران» معرفی می‌کند که در پانزده سال گذشته «مقاله‌های او در بسیاری از نشریات و وبسایت‌های انگلیسی» به چاپ رسیده و نیز بنا به نوشته‌ی خودش عضو سابق «جنبش مسلمانان مبارز» و فعال ملی – مذهبیِ فعلی است، مقاله‌ی بلندی در پاسخ به نیکفر نوشته است تحت عنوان «آقای نیکفر، چه کسی خشونت را شروع کرد و چرا؟» [۱] او در این مقاله تلاش کرده با توسل به استنادهای تاریخی نشان دهد که جمهوری اسلامی آغازکننده‌ی خشونت نبوده است و مخالفان جمهوری اسلامی خشونت را آغاز کرده‌اند. این نوشته البته تازگی ندارد و سال‌هاست که ادامه‌ مطلب …

اوكسیمورون! (راست روشنفكر و فاشیسم لیبرال) | معاون فرمانده شورشی ماركوس

[دریافت نسخه PDF] ارتش زاپاتیستی آزادی‌بخش ملی برنامهء بعدی ما: اوكسیمورون ! (راست روشنفكر و فاشیسم لیبرال) معاون فرمانده شورشی ماركوس | مكزیك، آوریل ۲۰۰۲ ترجمه: بهرام قدیمی اوكسیمورون [۱] تعبیری‌ست که در آن برای وصف واژه‌ها صفتی به کار می‌برند که با خودِ آن واژه‌ها متناقض است؛ مثلاً برخی عرفا از «نوری تاریك» سخن گفته‌اند، كیمیاگران از یك «خورشید سیاه». «خورخه لوئیز بورخس»   هشدار، پیش‌گفتار و تعهد توجه کنید: اگر جملهء پیشانی مطلب را نخوانده‌اید، بهتر است همین حالا بخوانید، در غیر این صورت برخی چیزها را نخواهید فهمید. یک حقیقت غیر قابل انكار: جهانی شدن پیش روی ماست. کاری به خصلتش ندارم (فعلاً)، تنها واقعیتی را یادآور می‌شوم. اما، در این رابطه بایستی خاطر نشان كرد كه اوكسیمورونِ مفروض، جهانی شدن ناهمگون [قطعه قطعه] شده است. جهانی شدن، از ادامه‌ مطلب …

بیست و چهار نکته در مورد کاربردهای واژهء «مردم» | نویسنده: آلن بدیو | مترجم: مارال س.

[‌دریافت نسخه‌ PDF] مقدمه‌ی مترجم: به راستی چه تغییر ماهوی در نسبت فردی چون هاشمی رفسنجانی، کسی که زمانی نه چندان دور «دشمن مردم» تلقی می‌شد و امروز به عنوان حامی و حتا «ناجی مردم» قلمداد می‌شود، با «مردم» صورت پذیرفته است؟ آیا تغییری در رویکرد او به مردم به چشم می‌خورد؟ یا شاید باید راز این گردش را در خودِ «مردم»، در مفهومی که «مردم» به آن اشاره دارد، جست؟ این «مردم» کیست که می‌توان در عین دشمنی با او، مدافع حقوق‌ش هم شد؟ «مردمی» که بخشی از نیروهای سیاسی چپ در دفاع از منافع‌اش در انتخابات اخیر به حمایت از روحانی برخاستند، چه نسبتی با کسانی دارد که «سوژه‌های سیاست» نامیده می‌شوند؟ آیا گرد آمدن افراد بعضن ناهمگون در مکانی عمومی مثل خیابان به تنهایی برسازندهء سوژه‌های سیاست ادامه‌ مطلب …