ویژه‌نامه‌ی «فلسطین» | پراکسیس

دریافت نسخه PDF ویژه‌نامه‌ی «فلسطین» در این ویژه‌نامه؛ برآنیم که در قالب بحث از نحوه‌ی بازنمایی عمومی جریان رویدادها در فلسطین، برخی پیامدهای گریزناپذیر تسلط همه جانبه‌ی سرمایه‌داری در عصر حاضر را نشان دهیم. پیامدهای ویرانگری که گفتمان‌های غالب سیاسی می‌کوشند در حوزه‌ی فرهنگیْ آنها را برای اکثریت مردم (افکار عمومی) قابل هضم بسازند. بر همین اساس تلویحا به بن‌بست‌ها و تناقضاتی ارجاع می‌دهیم که در بنیادهای «کنشگری» رایج بر پایه‌ی گفتمان رسمی «حقوق بشر» جای دارند. مشخصا چرایی نادرستی این گفتار رایج که مسئله‌ای از جنس فلسطین به ما (ایرانیان) مربوط نمی‌شود را تشریح کرده و متناقض بودن آن را عیان می‌کنیم؛ در همین راستا اهمیت مساله‌ی فلسطین برای نیروهای چپ و پیوند آن با مبارزات رادیکال را بازخوانی می‌کنیم؛ بر بازشناسی مکانیزم‌هایی که گفتمان سلطه از آنها برای ادامه‌ مطلب …

مرگ «الکساندر دُلماتوف»؛ فعال سیاسی اهل کشور روسیه در «کمپ دیپورت پناهجویان» روتردام! | طاها زینالی

[دریافت نسخه PDF] «طاها زینالی» خطر دیپورت وضعیت پذیرش درخواست‌های پناهندگی در کشورهای اروپایی از جمله در کشور هلند اسفناک است. در واقع می‌توان گفت تنها عده‌ی قلیلی از جمع پناهجویان موفق به دریافت پناهندگی می‌شوند و بسیاری دیگر با پاسخ‌های منفی در دست، وارد فاز دشواری از زندگیِ آوارگی خود می‌شوند. با این حال دریافت پاسخ منفی لزوما به معنای برگردانده شدن به کشور مبدا نیست، و طبق آن چه گفته می‌شود اجرای دیپورت به برخی کشورها که سرکوب و پیگیرد پلیسی و دولتی در انتظار پناهندگان است نباید انجام شود. اما گفته‌ها با عمل بسیار فاصله دارد. مثلا همه‌ی کشورهای اروپایی مدعی هستند دپیورت پناهجویان به ایران را متوقف کرده‌اند، ولی در همین چند سال اخیر و حتی پس از خیزش مردمی ۸۸ و هر چه عریان‌تر شدن ادامه‌ مطلب …

«هر کلمه‌ای یک جرقه است» | طاها زینالی

 [دریافت نسخه PDF] «طاها زینالی» اینجا هلند است؛ جایی که دیر زمانی به آزادترین کشور اروپا برای «بیان» معروفیت داشت؛ جایی که اسپینوزا رادیکال‌ترین اندیشه‌های زمان خود را به رشته تحریر درآورد و وُلتر فرانسوی کتابش را توانست در آن جا به چاپ برساند؛ حالا اما به نظر می‌رسد وضعیت تغییر کرده است؛ حالا که گفته می‌شود دموکراسی در این کشور ریشه‌ دوانده، یوکِ کاویار؛ نویسنده، شاعر و فعال چپ رادیکال به دلیل نوشتن مقاله‌ی انتقادی‌اش که در وبلاگ شخصی خود منتشر کرده بود با حکم قضایی شش ماه زندان روبرو شده است. یوکِ پس از انتشار مقاله‌اش به نام «هر کلمه‌ای یک جرقه است» اخطاری دریافت می‌کند مبنی بر این که محتوای مقاله وی را با اتهام «تحریک علیه نظم عمومی» (incitement against public order) روبرو می‌کند. در این ادامه‌ مطلب …

نهایتا طرف مقابل نوع مقاومت را تعیین می‌کند* | پراکسیس

[دریافت نسخه PDF] پراکسیس در روز بیست و هشت نوامبر ۲۰۱۲ محوطه سفارت جمهوری اسلامی در برلین توسط عده ای از پناهجویان اعتصابی در برلین و تعدادی از اکتیویست های آلمانی برای دقایقی اشغال شد و پرچم جمهوری اسلامی به پایین کشده شد (و با پرچمی که شاخص آنارشیست هاست جایگزین شد) و بر دیوارهای سفارت رنگ سبز پاشیده شد. انگیزه سیاسی این حرکت، اعتراض به تشدید سرکوب های حاکمیت ایران علیه شهروندانش، به ویژه نسبت به زندانیان سیاسی اعلام شد و معترضین ضمن توجه دادن به اعتصاب غذای چهل روزه نسرین ستوده و وضعیت جسمانی وخیم او، خواستار آزادی زندانیان سیاسی شدند. فارغ از اینکه انگیزه های فردی/درونی معترضان از این اقدام چه بوده [که از سوی برخی به تغییر روند پرونده پناهجویی آنان نسبت داده شده است(۱)] و ادامه‌ مطلب …